Jump to content

Welcome to UberPirates, Guest! :D

The registration takes only 10 seconds, is secure "https" login through STEAM and we don't get any personal information about you.
What are you waiting for? Join us now: Posted Image Posted Image


Photo

Tf2 - How To Fix Missing Sounds Problem

How to Tutorial Guide fix missing sound TF2 solve missing sound

  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 MegaRobot

MegaRobot

    メガロボット

  • Administrators
  • 3547 posts

Posted 18 November 2013 - 02:57 PM

Since halloween some players have a "missing sound" problem on servers with custom sounds.

It's a client side issue and it can be solved quickly & easy.

 

This solution should fix your "missing sounds" problem.

 

Go to:

... \Steam\SteamApps\common\Team Fortress 2\tf\sound

// If you haven't changed you STEAM install location then it should be located in:
C:\Program Files\Steam\SteamApps\common\Team Fortress 2\tf\sound

Close TF2 and delete the "sound.cache" file. After this you can launch TF2.

 

ECkhVLA.png

 

Hopefully this will work for everyone that is facing this problem :)

btw if you open your console in TF2 then you can see if you get "missing sound" if a sound was played.


  • Cookie Reward x 1
  • Friendly x 1
  • Informative x 1
  • Winner x 1
  • Like x 1

#2 Geeh

Geeh

    Wicked Nasty

  • Moderators
  • 659 posts
  • LocationWhere no man has gone before

Posted 19 November 2013 - 12:35 PM

Worked!



#3 Prophet

Prophet

    DORITOS DEMON

  • Trial Mod
  • 275 posts
  • LocationMINDSCAPE, THE FOURTH DIMENSION

Posted 25 November 2013 - 08:22 PM

ffs mega always reaches these fixes before me.

 

Worked <33333



#4 xcraft1706

xcraft1706

    Somewhat Threatening

  • Members
  • 87 posts

Posted 03 December 2013 - 05:27 PM

worked thx:)



#5 nukke -fin-

nukke -fin-

    🔰

  • Members
  • 1 posts

Posted 07 November 2016 - 08:02 PM

Probably won't work anymore. When i for example tried "nope" console said
 

Failed to load sound "vo\engineer_no01.wav", file probably missing from disk/repository
 
 
And then when i tried "jagger" it said 
 
MP3 initialized with no sound cache, this may cause janking. [ uberpirates.com\say\jagger.mp3 ]
Failed to create decoder for MP3 [ uberpirates.com\say\jagger.mp3 ]
MP3 initialized with no sound cache, this may cause janking. [ uberpirates.com\say\jagger.mp3 ]
Failed to create decoder for MP3 [ uberpirates.com\say\jagger.mp3 ]
*** Invalid sample rate (0) for sound 'uberpirates.com\say\jagger.mp3'.
 
"MeeM"
 
MP3 initialized with no sound cache, this may cause janking. [ uberpirates.com\say\meem5.mp3 ]
Failed to create decoder for MP3 [ uberpirates.com\say\meem5.mp3 ]
MP3 initialized with no sound cache, this may cause janking. [ uberpirates.com\say\meem5.mp3 ]
Failed to create decoder for MP3 [ uberpirates.com\say\meem5.mp3 ]
*** Invalid sample rate (0) for sound 'uberpirates.com\say\meem5.mp3'.
 

It just can't find the sounds :(



#6 Schar

Schar

    Not a Admin

  • Moderators
  • 3061 posts
  • LocationArcade Hall of Shame

Posted 13 November 2016 - 07:25 PM

The problem is, that the server doesn't provide the downloads of these soundfiles anymore.

 

Failed to load sound "vo\engineer_no01.wav", file probably missing from disk/repository

 

This one is new, the file engineer_no01.wav is propably located somewhere else, or they changed the format.







Also tagged with one or more of these keywords: How to, Tutorial, Guide, fix, missing sound, TF2, solve missing sound

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users